Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом народного депутата України, підозрюваного у незаконному позбавленні волі військовослужбовця у Дніпрі

03 липня 2024, 15:14

3 липня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 25 червня 2024 року, якою задоволено клопотання прокурора і застосовано до підозрюваного Т. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, за виключенням необхідності отримання медичної допомоги, та необхідності прямувати до зони укриття від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, за адресою визначеною в ухвалі, строком до 23 серпня 2024 року, в межах строку досудового розслідування, з покладенням на підозрюваного Т. обов’язків, передбачених частиною 5 статті 194 Кримінального процесуального кодексу України.

За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 25 червня 2024 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин Т. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень статті 62 Конституції України та статті 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київський апеляційний суд