Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява ВККСУ щодо проведення кваліфікаційного іспиту 9 липня 2024 року

09 липня 2024, 14:02

9 липня 2024 року під час складення іспиту у межах процедури кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді судді та кваліфікаційного оцінювання у зв’язку з накладенням дисциплінарного стягнення відбулась позаштатна ситуація.

Після оголошення про початок складення анонімного письмового тестування учасниками іспиту було виявлено у тестових зошитах некоректність згенерованих тестових запитань. Неодноразово повторювались однакові запитання у кожному варіанті кожного учасника іспиту.

Після виявлення зазначеної позаштатної ситуації час проведення анонімного письмового тестування було зупинено та зібрано в учасників іспиту тестові зошити, роздані перед оголошенням про початок складення тестування.

Окрім цього, було невідкладно повідомлено розробника Системи автоматизації робочих процесів Комісії, а також Департамент контррозвідки Служби безпеки України, Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Комісія наголошує, що ця Система була впроваджена в експлуатацію та використовується з 20.09.2016. За період її використання було проведено 124 анонімні письмові тестування і під час їх проведення не було зафіксовано жодних технічних збоїв.

Інформуємо про те, що після встановлення причин технічних збоїв кваліфікаційний іспит буде негайно відновлено та проінформовано суспільство і суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України