Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівниця апарату Вінницького апеляційного суду Наталя Король: Підтримки забагато не буває

10 липня 2024, 09:14

Керівниця апарату Вінницького апеляційного суду Наталя Король на черговому зібранні юристів представила службу підтримки постраждалих від домашнього насильства, що діє в установі більше року. У режимі відеоконференції вона доєдналася до круглого столу «Впровадження комплексної системи підтримки потерпілих та свідків воєнних злочинів в Україні», що відбувся сьогодні у Києві.

Як зауважила Наталя Король, у планах – розширити завдання вищезгаданої служби в контексті повномасштабного вторгнення та залучати до роботи у ній психологів, адже підтримки потребують потерпілі в усіх кримінальних справах. Тим часом завдяки сервісу майже тридцять постраждалих від домашнього насилля отримали інформаційну підтримку, двох жінок до судової  зали і під час апеляційного розгляду супроводжувала волонтерка, п’ятьох – перенаправили до центрів безоплатної правничої допомоги та до служб надання психологічної підтримки.

«Потерпілі потребують підтримки в суді незалежно від інстанції. Щоб її надати, додаткове фінансування не потрібне. Не варто чекати і глобальних змін, правових механізмів. Достатньо бажання, знань і навичок комунікування з постраждалими, розуміння їхніх потреб, емпатії, доброти», – наголосила керівниця апарату Вінницького апеляційного суду.

До речі, діяльністю служби підтримки постраждалих від домашнього насильства в апеляційному суді зацікавилися чимало установ, відомств та організацій. Про це свідчить більше десятка заходів міського, обласного, всеукраїнського і міжнародного рівнів, на які запрошували Вінницький апеляційний суд поділитися досвідом роботи з потерпілими. 

Круглий стіл організував Проєкт ЄС «Право-Justice».

Вінницький апеляційний суд