Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Восьмий ААС вдруге провів Благодійний турнір із футзалу серед команд адміністративних судів України

10 липня 2024, 10:05

За ініціативи Восьмого апеляційного адміністративного суду 6 липня 2024 року вдруге відбувся благодійний турнір із футзалу серед команд адміністративних судів України, метою якого був збір коштів для закупівлі в межах проєкту «Пташки Перемоги» FPV-дронів.

Організаторами турніру виступили Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду та Восьмий апеляційний адміністративний суд, в рамках проведення Днів адміністративної юстиції України у 2024 році.

Участь у турнірі взяли команди судів-організаторів – Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду та Восьмого апеляційного адміністративного суду, а також Івано-Франківського окружного адміністративного суду та Львівського окружного адміністративного суду.

Серед тих, хто взяв учать у відкритті благодійного турніру голови Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович та Восьмого апеляційного адміністративного суду Олег Заверуха, член Вищої ради правосуддя Олександр Сасевич, член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Михайло Богоніс, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Крім того, на турнірі були присутні судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду та Восьмого апеляційного адміністративного суду, голови Вінницького, Житомирського та Одеського окружних адміністративних судів, голови та судді окружних адміністративних судів Восьмого апеляційного адміністративного округу. Також, захід зібрав чимало прихильників футзалу з числа працівників апаратів судів адміністративної юрисдикції та членів їхніх сімей.

За результатами зіграних матчів у напруженій боротьбі володарем кубку Благодійного турніру із футзалу серед команд адміністративних судів України черговий раз стала команда Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

Благодійний турнір у місті Львові проводиться вдруге. Нагадаємо, що торік в рамках турніру було зібрано понад 400 тисяч гривень, які було скеровано для лікування поранених військовослужбовців, які постраждали внаслідок агресії російської федерації, у вигляді витратних матеріалів для остеосинтезу та імплантації.

Хочеться зазначити, що цьогоріч основною метою змагань, був збір коштів для закупівлі FPV-дронів для українських військових, адже в сучасних реаліях дрони мають велику затребуваність на передовій.

Слід зазначити, що під час турніру вдалось зібрати, як і минулого року понад 400 тисяч гривень.

Сила українського народу – в єдності людей. Сьогодні єдність – це наша потужна зброя, оскільки український народ зараз, як ніколи, має стояти пліч-о-пліч і не дати ворогу здолати незламний дух і волю незалежної нації. Ми всі впевненні в тому, що українські воїни не віддадуть ні клаптика української землі, оскільки це фахівці своєї справи і патріоти своєї держави. Поки наші воїни успішно боронять ввірені їм рубежі, наша щоденна копітка та звитяжна праця має бути спрямована на всебічну підтримку наших захисників.

Дякуємо нашим захисникам за можливість проводити такі заходи, командам адміністративних судів України за участь у турнірі, а усім благодійникам за активну підтримку благодійної ініціативи! Продовжуємо допомагати нашим воїнам, аби якомога швидше наблизити перемогу України!

Довідково:

- 6 липня 2005 року Верховна Рада України прийняла Кодекс адміністративного судочинства України, чим утвердила правову гарантію захисту прав, свобод та інтересів людини і громадянина у сфері публічно-правових відносин, а також відкрила нову сторінку в історії становлення та розвитку адміністративної юстиції незалежної України.

З метою зміцнення авторитету судової влади та покращення доступу до правосуддя зборами суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду у 2018 році прийнято рішення про відзначення щороку, з 20 червня до 10 липня Днів адміністративної юстиції України.

- Благодійний проєкт «Пташки Перемоги» – всеукраїнський благодійний проєкт, основною метою якого є забезпечення української армії безпілотними літальними апаратами. Загальна кількість безпілотних літальних апаратів відправлених військовим частинам: Національної гвардії України, Збройних сил України, Національної поліції України, Державної прикордонної служби України через благодійний проєкт сягнула – 9 тис. штук.