Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя здійснює свою діяльність за новою адресою

15 січня 2018, 13:03

Як раніше повідомлялося на офіційному сайті Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя, відсьогодні, тобто з 15 січня 2018 р., суд здійснює свою діяльність за новою адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 107-б.

Зміна місця розташування суду не створила перепон у здійсненні правосуддя: учасників судових засідань заздалегідь повідомляли про зміну адреси, тому перші засідання у новому приміщенні вже відбулися.

Протягом тривалого часу будівля, у якій тепер розташовується суд, простоювала у занедбаному стані. Розміщення суду в ній стало можливим після того, як Кабінетом Міністрів України було погоджено передачу будівлі із власності територіальної громади м. Запоріжжя в державну власність, з віднесенням її до сфери управління Державної судової адміністрації України.

Реконструйована будівля відповідає сучасним вимогам щодо здійснення правосуддя. Зокрема, на нових інформаційних стендах у залі очікування розміщено вичерпну інформацію для громадян, а центральний вхід до суду обладнано пандусом. Крім цього, для громадян із обмеженою мобільністю облаштовано додаткові зручний вхід та вбиральню поруч із одним із залів судових засідань першого поверху.

Відповідно до вимог законодавства, зали судових засідань укомплектовано сучасними системами аудіо- та відеофіксації. Кількість залів у порівнянні з попереднім приміщенням суду збільшилася більше, ніж удвічі – з чотирьох до дев’яти залів.

Приміщення для утримання обвинувачених у вчинені кримінальних правопорушень осіб облаштовано з дотриманням відповідних норм проектування та безпеки. Так, спеціальні укріплені модулі з ударостійкими скляними панелями замість металевих грат забезпечать необхідні умови їх участі у судових засіданнях.


До уваги представників засобів масової інформації!

Урочисте відкриття нового приміщення Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя заплановане найближчим часом. Про дату та час заходу буде додатково повідомлено на офіційному сайті суду, на сторінці у Facebook.

За повідомленням прес-служби суду