Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький міський суд Вінницької закрив провадження у справі про притягнення до відповідальності праціника муніципальної поліції

19 січня 2018, 13:19

Вінницький міський суд Вінницької області 18 січня 2018 року розглянув матеріали адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173 (дрібне хуліганство) КУпАП відносно працівника КП Вінницької міської ради «Муніципальна поліція».

У протоколі про адміністративне правопорушення зазначено, що 28-річний вінничанин перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння у громадському місці, лаявся й порушував громадський порядок та спокій громадян.

В судовому засіданні вінничанин свою вину не визнав та пояснив, що він проходив по вулиці та побачив як на тротуарі припаркувався автомобіль, тому викликав патрульну поліцію. По приїзду працівників поліції він попросив їх пред’явити свої службові посвідчення, однак поліцейські цього не зробили, натомість почали вимагати від нього документи, що посвідчують особу. Далі підозрюваний розповів, що патрульні сказали, що він перебуває в стані алкогольного сп’яніння, однак на його пропозицію пройти перевірку у встановленому законом порядку вони відмовилися. Після цього між ним та патрульними розпочалась полеміка.

Допитаний в судовому засіданні інспектор патрульної поліції суду пояснив, що він склав протокол про порушення громадського порядку відносно особи на виклик якої вони і приїхали. Те, що працівник муніципальної поліції перебував в стані алкогольного сп’яніння йому стало зрозуміло, оскільки від нього був чіткий запах алкоголю та відповідна поведінка.

Оцінивши докази у справі в їх сукупності, суд прийшов до висновку, що у діях 28-річного вінничанина відсутній склад адміністративного правопорушення, у зв’язку з чим суд постановив провадження у справі закрити в зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

 

За повідомленням прес-служби суду