Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Фенікси» проти «Закону і порядку»: у апеляційному суді Хмельницької області змагалися юні знавці Конституції України

18 травня 2018, 16:11

10-класники Хмельницької спеціалізованої ЗОШ I-III ст. № 27  ім. Дмитра Іваха сьогодні приходили до апеляційного суду області, аби позмагатися у тому, хто краще знає Основний Закон України. Інтелектуальні змагання відбувалися у формі брейн-рингу. Суд присвятив їх Дню науки, що відзначається щороку в третю суботу травня.

10-А проти 10-Б – «Закон і порядок» проти «Феніксів»: кожна команда з шести учнів повинна була першою підняти прапорець і дати правильну відповідь на запитання ведучої – помічниці голови апеляційного суду Аліни Вінярської. На все про все – 30 сек.

Утім, обидві команди-учасниці ледь дочікувалися сигналу і майже не задумуючись чеканили відповідь: достеменно називали, для прикладу, дати проголошення Незалежності України, прийняття Конституції, автора першої в історії українського народу демократичної конституції, державні та національні символи України, за уривками із фільмів визначали, які права героїв було порушено, та навіть вгадували, коли «блефувала» ведуча.

 «Дійсно розумні дітки, які добре знають ази правознавства. Їм було легко і просто. Вони показали чудові результати. Кожною такою зустріччю ми надихаємося, беремо для себе щось нове, цікаве, черпаємо в них ідеї», – ділиться враженнями від гри Аліна Вінярська.

Усі 4 тури брейн-рингу команди ішли майже в ногу, переможець визначився буквально на останніх хвилинах гри. 25:23 – у лідерах «Закон і порядок» (10-А клас). Керівник апарату Апеляційного суду Хмельницької області Геннадій Крупельницький нагороджує переможців і учасників Грамотами та кожному школяру вручає «Конституцію України».

«Обстановка – просто супер! Атмосфера дружелюбна, доброзичлива, хоча дух змагальності, звичайно, є. І він показав, що учні ішли майже порівно, невеликий розрив, тому для мене особисто немає тут ні переможців, ні переможених. Учні показали не просто достатні, а прекрасні, високі знання. Я дуже задоволена!», – не стримує емоцій вчителька історії і правознавства СЗОШ І-ІІІ № 27  ім. Дмитра Іваха Ольга Широка. Не приховують відвертого задоволення від участі у грі й її вихованці.

На завершення – традиційні «селфі», екскурсія судовими залами та спільне фото.

За повідомленням прес-служби суду