Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершилась перша інноваційна спеціальна підготовка майбутніх суддів

23 червня 2018, 14:00

23 червня 2018 року 285 кандидатів на посаду судді завершили спеціальну підготовку в Національній школі суддів України. Школа впродовж трьох місяців працювала над тим, щоб кандидати, які вже мають досвід роботи на посаді помічника судді, оволоділи знаннями, уміннями та навичками, які дозволять їм ефективно виконувати суддівські повноваження.

Підсумки спеціальної підготовки були підведені під час зустрічі  майбутніх суддів з керівництвом Школи, головою Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергієм Козьяковим, головою Державної судової адміністрації Зеновієм Холоднюком. 

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук представив детальну інформацію про спеціальну підготовку у вимірі цифр.

Сергій Козьяков та Зеновій Холоднюк звернулися до майбутніх суддів із напутніми словами, побажали подальших успіхів на шляху до посади та доброчесної роботи у сфері відправлення правосуддя.

Пролунали також слова вдячності від слухачів за організацію навчання  на високому рівні, високопрофесійну роботу викладачів, змістовну програму спеціальної підготовки.

Результати роботи, яку здійснила Національна школа суддів України для інноваційної спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді вже незабаром будуть оцінені суспільством. Нова плеяда суддів з новою ментальністю та сучасними компетенціями скоро приступить до відправлення правосуддя.

 


 

 

В Харківському регіональному відділенні урочисто завершено спеціальну підготовку кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді.

 Проректор Володимир Мазурок привітав слухачів і слухачок 10 та 11 груп з успішним завершенням спеціальної підготовки.

Голова апеляційного суду Харківської області Антоніна Колтунова побажала кандидатам на посаду судді усім стати суддями та вчиняти судочинство справедливо.

З вітальними словами до майбутніх суддів звернулися заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області Валентина Черняк, судді Тетяна Бобко, Ірина Дем’яненко, Віктор Яцина, Тетяна Штих, Михайло Гуцал, Алла Котелевець.

Директор Харківського регіонального відділення  Валентина Коржик висловила слова впевненості в доброчесності слухачів і слухачок, побажала їм усім успіхів у суддівській діяльності.

Слухач Богдан Богатинський Від імені слухачів і слухачок подякував викладачам за професійну науку.

Проректор Володимир Мазурок вручив кандидатам і кандидаткам на посаду судді свідоцтва Національної школи суддів України про проходження спеціальної підготовки.

 

 


В Одеському регіональному відділенні захід розпочався онлайн-трансляцією вітальних промов Ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука, Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова та Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка.
Після завершення онлайн-трансляції директор Одеського РВ НШСУ Валерій Левенець підвів підсумки спеціальної підготовки в Одеському регіональному відділенні, привітав слухачів групи № 9 з високими результатами і висловив сподівання, що вони підтвердять свої досягнення на іспиті, та зауважив, що на них покладена велика відповідальність бути взірцем судді нової формації.
Проректор з науково-дослідної роботи НШСУ Наталія Шукліна зауважила, що Школа дуже щиро і сердечно віднеслась до спецпідготовки й готувала кандидатів не тільки до складання кваліфікаційного іспиту, а для того, щоб вони гідно несли звання судді на благо нашої держави.
Голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Богацька наголосила на тому, що досвід роботи помічниками має дуже важливе значення для майбутньої роботи, побажала великої сили духу, терпіння й упевненості в собі.
В.о. начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Вячеслав Глущенко привітав присутніх і запевнив у тому, що Одеський регіон чекає випускників Школи суддів на вільні місця та очікує від майбутніх суддів професійності та плідної праці,
Від імені слухачів і слухачок виступив Євген Бобрешов, подякувавши Школі за якісні знання, за максимально комфортні умови, створені на спецпідготовці, за фахівців-тренерів, яких залучили до проведення насичених тренінгів.
На завершення Наталія Шукліна і Валерій Левенець вручили кандидатам на посаду судді свідоцтва Національної школи суддів України про проходження спеціальної підготовки.

 

 


 

 

23 червня 2018 року у Національній школі суддів України та її регіональних відділеннях, в тому числі і Львівському, завершено підготовку кандидатів на посаду судді, що мають стаж роботи помічника судді щонайменше три роки.
На регіональному рівні розділили радість успішного завершення: проректор  з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, заслужений юрист України, суддя ВСУ у відставці Анатолій Костенко, суддя, голова Апеляційного суду Львівської області Петро Каблак, суддя, голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич, заступник начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області  Марія Коник, суддя, голова Львівського окружного адміністративного суду Андрій Ланкевич, суддя, голова Львівського апеляційного адміністративного суду Сергій Богаченко, суддя, голова Галицького районного суду м. Львова Ірина Волоско, судді Тернопільського окружного адміністративного суду Вікторія Хрущ та член Ради суддів України Андрій Жук, суддя Львівського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Олександр  Сасевич, суддя Буського районного суду Львівської області Ганна Шендрікова.
              Кожен із запрошених гостей дав майбутнім суддям практичні і “життєві” настанови, побажав успіхів та досягнення  поставлених цілей.
              Оксана Польна, директор Львівського регіонального відділення, подякувала гостям та учасникам спецпідготовки за їхню співпрацю як з Національною школою суддів України  так  і з Львівським регіональним відділенням.

За повідомленням прес-служби НШСУ