Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Таксист, що побив пасижира за відмову оплатити послуги, проведе за гратами 5 років

20 вересня 2018, 16:33

 

18.09.2018 Корабельний районний суд м. Миколаєва завершив розгляд кримінального провадження відносно гр. К. Останній визнаний винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 121, ч. 3 ст. 355 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження та примушування до виконання цивільно-правових зобов'язань, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я), за наступних обставин:

01.01.2017 р. працюючи водієм таксі та відповідно здійснюючи послуги з перевезення, приїхав до магазину “24 години” по вул. Декабристів, 16 в м. Миколаєві, де очікував пасажирів.

В цей час, до нього підійшов потерпілий гр. А., який знаходився в стані алкогольного сп'яніння, та звернувся з проханням перевезти його в мікрорайон Кульбакіно. Обвинувачений погодився та повідомив, що така послуга за перевезення у святковий день складатиме 200 грн., на що останній погодився. Приїхавши до пункту призначення, потерпілий повідомив, що в нього немає грошей оплатити за отриману послугу та запропонував в якості запоруки передати останньому в тимчасове користування мобільний телефон “Fly Q6”, однак не зміг знайти названий телефон у кишенях свого одягу.

На такі дії потерпілого, обвинувачений гр. К. із застосуванням фізичної сили витяг останнього із салону автомобіля та з метою примушення його до виконання зобов'язань по сплаті за послуги з перевезення, навмисно наніс потерпілому один удар рукою в область голови, від якого останній нахилився вперед, та відразу навмисно наніс ще один удар ногою в нижню частину живота, чим спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді тупої травми живота та внутрішньочеревного розриву січового міхура, спричинивши тим самим тяжкі наслідки.

Крім того, з метою отримання від потерпілого оплати за послуги перевезення, обвинувачений гр. К. знайшов в куртці останнього належний потерпілому мобільний телефон Fly Q6” і забрав собі, повідомивши, що поверне його після сплати боргу за послуги перевезення та покинув місце вчинення кримінального правопорушення.

Визнавши громадянина К. винуватим у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень, суд призначив йому покарання за ч. 1 ст. 121 КК України у виді позбавлення волі строком на 5 років та за ч. 3 ст. 355 КК України у виді позбавлення волі строком на 4 роки. На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначив гр. К. покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.

Крім того, суд стягнув з обвинуваченого на користь держави в особі Миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги витрати на стаціонарне лікування потерпілого в сумі 4 635,31 грн., а також на користь потерпілого гр. А. матеріальну та моральну шкоду на загальну суму 18 178,94 грн.

 

За повідомленням прес-служби суду