Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні Шандриголівської ЗОШ І-ІІІ ступенів завітали на "День відкритих дверей" до Краснолиманського міського суду Донецької області  

20 вересня 2018, 16:47

20 вересня 2018 року Краснолиманський міський суд Донецької області  провів  «День відкритих дверей для учнів 10-11 класів Шандриголівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Помічник голови суду Ковнєрова І.О. ознайомила учнів з історією та структурою Краснолиманського міського суду, розповіла про роботу канцелярії суду. Для учнів була проведена оглядова екскурсія  приміщення суду з відвідуванням канцелярії суду, кімнати для утримання обвинуваченнях, кабінету судді та залів судових засідань.

Старший судовий розпорядник Беседа О.С. розповіла учням про права осіб, яким обрано запожіний захід у вигляді тримання під вартою, умови  конвоювання та перебування в приміщенні суду осіб, яким обрано  такий захід.

Суддя-спікер Мірошниченко О.В. в залі судового засідання за допомогою яскравої презентацій сформував у учнів уявлення про організацію судової влади, здійснення правосуддя, завдання суду. Навів приклади настання адміністративної та кримінальної відповідальності.

Помічник судді Полупан К.А. ознайомила учнів зі символами, символікою судової влади, з історією появи атрибутів судів, різноманітністю суддівських мантій у різних країнах світу.

Помічник голови суду Ковнєрова І.О. розповіла учням про кримінальну відповідальність, покарання, умови відбуття покарань неповнолітніх та статистичні дані вчинення злочинів неповнолітніми у 2015-2018 роках.

Заступник керівника апарату Роменська В.М. ознайомила учнів з видами злочинів та системою покарань у Запорізькій Січі.

Також, помічником голови суду Ковнєровою І.О. для учнів була проведена правова вікторина з питань, які стосувалися презентацій. Учні прийняли активну участь у вікторині.

Крім того, учні в якості учасників судового процесу (головуючого судді, секретаря судового засідання, позивача, відповідача та їх представників) прийняли  участь в модельному судовому засіданні по цивільній справі.

 

За активну участь в модельному судовому засіданні подякою  керівника апарату суду були відзначені учні: Істратов Богдан, виконував роль головуючого судді; Савкін Владислав, виконував роль секретаря судового засідання, Киркач Ілля, Клавдієва Юлія, виконували роль адвокатів;  Манзюк Олена, виконувала роль представника відповідача; Барабаш Микола, виконував роль відповідача; Шарко Анастасія, виконувала роль позивача.

«Мені було дуже цікаво відчути себе в ролі судді. Коли я керував судовим засіданням читаючи сценарій, зрозумів наскільки складна і відповідальна робота судді, як важко виносити рішення по справі»-, поділився своїми враженнями учень 11 класу Богдан Істратов.

По закінченню заходу вчителі та учні висловили подяку та сподівання на нові зустрічі в Краснолиманському міському суді Донецької області.

 

За повідомленням прес-служби суду