Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Очільники  судової влади України взяли участь у зібранні з нагоди проголошення щорічного послання Президента України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році»  

20 вересня 2018, 17:39

 Сьогодні очільники судової влади України взяли участь у зібранні у Верховній Раді України, де Глава держави виголосив щорічне послання «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році»

В Україні вже відбулися важливі та знакові зміни, які впливають на подальший розвиток держави. Але залишаються ще не вирішеними багато проблем, про які потрібно відверто говорити із суспільством. Сьогодні очільники судової влади України взяли участь у зібранні у Верховній Раді України, де Глава держави виголосив щорічне послання «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році».

Зокрема Президент України оголосив, що сьогодні Верховна Рада України голосуватиме за зміни до Основного закону про незворотність курсу на набуття членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору. Глава держави закликав народних депутатів України підтримати цю ініціативу та скерувати цей документ на експертизу до Конституційного Суду України.

«Цей проект цілком і повністю відповідає нашим національним інтересам і відповідає настроям більшості нашого суспільства», – відзначив Петро Порошенко.

Глава держави окреслив ключові здобутки та пріоритетні напрями розвитку країни на наступний рік. Одне із головних питань – створення Вищого антикорупційного суду.

«Ми створили антикорупційну інфраструктуру. В деякі нові органи вклали чималі фінансові ресурси, але поки що коефіцієнт їх корисної дії мене, як Президента, не задовольняє, – резюмував Петро Порошенко. – Суспільство розчароване динамікою антикорупційної боротьби, і претензії людей абсолютно виправдані. Інвестори помітили  результати антикорупційної стратегії, такі як впровадження ProZorro, яку визнали найпрозорішою у світі системою державних закупівель; електронне автоматичне відшкодування ПДВ, очищення від корупції газового сектору, початок створення Вищого антикорупційного суду тощо. В шість мільярдів доларів щорічно оцінюють експерти економічний ефект від цих антикорупційних заходів».

Із повним текстом Послання Президента України до Верховної Ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році» можна ознайомитися за посиланням:  https://bit.ly/2MOdZFu

Фото: офіційний веб-сайт Президента України

Прес-центр судової влади України