Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Черкаського окружного адміністративного суду взяли участь у семінарі «Суд і медіація: можливості та перспективи»  

16 листопада 2018, 15:48

16 листопада 2018 року в приміщенні Черкаського апеляційного суду, Національною школою суддів України спільно з громадською спілкою «Українська академія медіації» проведено семінар на тему: «Суд і медіація: можливості та перспективи».

Участь у даному семінарі взяли судді Черкаського окружного адміністративного суду Гайдаш Віталіна Анатоліївна, Орленко Валентина Іванівна, Рідзель Олексій Анатолійович, Тимошенко Валентина Петрівна.

Вітальними словами семінар відкрили заступник голови Черкаського апеляційного суду Володимир Бородійчук та тренери-медіатори – суддя Вінницького окружного адміністративного суду Віталій Дончик і адвокат, кандидат юридичних наук Катерина Кармазіна.

Тренери-медіатори ознайомили суддів-учасників з метою і навчальними цілями семінару, розповіли про позасудову процедуру медіації та інші примирні процедури, передбачені новим процесуальним законодавством України.

Під час семінару було всебічно висвітлено відмінності між медіацією та процедурою врегулювання спору за участі судді, а також критерії, які можуть бути визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіації. Учасники заходу мали можливість сформувати навики медіатора, необхідні в діяльності професійного судді. Корисним для професійного зростання була дискусія про переваги та складнощі впровадження медіації та інших примирних процедур в Україні.

Виконуючи практичні завдання під час роботи в малих групах, у ході опрацювання рольових ігор судді навчались правильно пропонувати та мотивувати учасників процесу до участі в медіації.

За повідомленням прес-служби суду