Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справи за фактом викрадення людини відкладено на 21 листопада 2018 року  

16 листопада 2018, 16:10

 

24 липня 2018 року до Бориспільського міськрайонного суду Київської області надійшов обвинувальний акт стосовно В. щодо вчинення  кримінальних правопорушень передбачених частиною першою статті 255, частиною третьою статті 27, частини третьою статті 146, частиною третьою статті 27, частиною другою статті 127, частиною третьою статті 27, статтею 340, частиною третьою статті 27, пунктами 3, 12 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України.

23 липня 2018 року вказаний обвинувальний акт затверджений прокурором у кримінальному провадженні - прокурором відділу процесуального керівництва  у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Департаменту процесуального керівництва у  кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України Приходько В.В.

Особа В. обвинувачується в участі у злочинній організації створеній з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також участі у вчиненні злочинів злочинної організації, в організації викрадення людини, вчиненому щодо двох осіб, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілим фізичних страждань та спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті, а саме у керуванні підготовкою вказаного злочину та його вчиненням, в організації вчинення катування, тобто умисного заподіяння сильного фізичного болю, фізичних та моральних страждань шляхом мучення та інших насильницьких дій з метою примусити потерпілих вчинити дії, що суперечать їх волі – отримати від них відомості та визнання, здійсненого за попередньою змовою групою осіб, а саме у керуванні підготовкою вказаного злочину та його вчиненням, в організації незаконного перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненого із застосуванням фізичного насильства, а саме у керуванні підготовкою вказаного злочину та його вчинення, в організації умисного вбивства, тобто умисного протиправного заподіянні смерті іншій людині, вчиненого щодо викраденої людини, за попередньою змовою групою осіб, а саме у керуванні підготовкою вказаного злочину та його вчиненням, тобто у вчиненні злочинів, передбачених частиною першою статті 255, частиною третьою статті 27, частини третьою статті 146, частиною третьою статті 27, частиною другою статті 127, частиною третьою статті 27, статтею 340, частиною третьою статті 27, пунктами 3, 12 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України.

Вказане кримінальне провадження перебуває в провадженні головуючого судді Кабанячого Ю.В., та визначено колегію в складі суддів: Муранової- Лесів І.В та Борця Є.О.

5 листопада 2018 року в судове засідання з’явились: прокурор, обвинувачений та його захисники, представник потерпілого.

Ухвалою суду від 15 листопада 2018 року було відмовлено в задоволенні клопотання захисника обвинуваченого  про онлайн-трансляцію судового засідання.

В  судовому засіданні 15 листопада 2018 року  винесено ухвалу, якою продовжено строк тримання В. під вартою на 60 діб до 13 січня 2019 року.

У справі оголошено перерву до 21 листопада 2018 року на 14:00  у зв’язку з закінченням робочого часу.

До набрання вироком законної сили особа вважається невинуватою у скоєнні злочину.

Оскільки розгляд даного кримінального провадження становить значний суспільний інтерес, просимо представників засобів масової інформації завчасно повідомляти прес-службу суду про бажання взяти участь у судовому засіданні за тел. (04595) 6-76-41, контактні особи – Поліщук Катерина та Онішко Ірина.

Звертаємо увагу, що присутність представників засобів масової інформації під час розгляду справи можлива без попередньої акредитації.

У випадку проведення в залі судових засідань фото- і кінозйомки, теле-, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо/телебаченню, пропонуємо заздалегідь подати клопотання.

 

За повідомленням прес-служби суду