Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робота в модельному агентстві: підозрюваного в шахрайстві взято під варту

16 січня 2019, 14:11

Київський районний суд м. Одеси обрав запобіжний захід підозрюваному у скоєнні шахрайства (частина 3 статті 190 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, у підозрюваного виник намір, спрямований на заволодіння чужим майном. Реалізуючи його, чоловік зареєстрував електронну пошту та сторінку в соціальній мережі на ім’я третіх осіб.

В подальшому, з використанням мережі Інтернет, він підшуковував жінок та входив до них в довіру. Так, в 2012 році в одній із соціальних мереж він підшукав раніше не знайому йому дівчину.

В листуванні він представився співробітницею світової компанії, яка надає послуги в сфері модельного бізнесу. Пізніше підозрюваний запропонував потерпілій працевлаштування у зазначеній компанії на певних умовах.

Довірившись незнайомцю, дівчина впродовж декількох років перераховувала йому грошові кошти (всього більше 3000 доларів США), надсилала фотознімки еротичного характеру та вступала в статеві відносини, які фіксувались на відеокамеру.

Всі ці дії були спрямовані на отримання «уявної» роботи в міжнародному модельному агентстві, так як, за версією правоохоронців, чоловік лише вводив потерпілу в оману.

Отже, розглянувши клопотання, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 59 днів, тобто в межах строків досудового розслідування. Розмір застави складає понад півмільйона гривень.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду