Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приморський районний суд м. Одеси спростовує інформацію, оприлюдену у засобах масової інформації

16 січня 2019, 17:35

14 січня 2019 року в кількох інтернет-виданнях була оприлюднена  інформація під заголовком «В Одессе суд выпустил маньяка-насильника под залог 140 тысяч гривен», яка містить недостовірні факти.

13 грудня 2018 року слідчим суддею Приморського районного суду міста Одеси Попревичем В.М. розглянуто клопотання слідчого, яке погоджене з прокурором, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно Сергія Улокіна, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 190 Кримінального кодексу України, а саме у шахрайстві. Як вбачається з матеріалів клопотання, він підозрюється у тому, що пропонував жінкам роботу у неіснуючому модельному агентстві, для працевлаштування до якого вони мали пройти так званий кастинг, у тому числі й статевий акт, знятий на камеру. Після цього підозрюваний вимагав у жінок гроші за подальше працевлаштування.

При обранні запобіжного заходу слідчий суддя діє лише в межах, визначених законом.

Згідно із частиною третьою статті 26 Кримінального процесуального кодексу України слідчий суддя у кримінальному провадженні вирішує лише ті питання, які зазначені в клопотанні слідчого та прокурора.

Таким чином, за результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаної особи запобіжний  захід у вигляді  тримання під вартою 60 днів із правом внесення застави у розмірі 140 960 гривень.

Відповідно до частини третьої статті 183 КПК України слідчий суддя при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою зобов’язаний визначити розмір застави.

Зазначене кримінальне правопорушення є тяжким злочином та карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Згідно із частиною п’ятою статті 182 КПК України розмір застави щодо особи, підозрюваної у скоєнні тяжкого злочину, визначається в межах від

20 до 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Слідчий суддя встановив розмір застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів, а саме

140 960 гривень.

Такі публікації негативно впливають на сприйняття судової влади в суспільстві та її авторитет і призводять до викривлення професійної діяльності суддів, оскільки не містять доказів, є голослівними та необґрунтованими.

Варто зазначити, що перед розміщенням цих публікацій жоден представник ЗМІ не зв’язувався із прес-службою Приморського районного суду міста Одеси для отримання достовірної інформації щодо розгляду вказаної справи.

Прес-служба Приморського районного суду міста Одеси вкотре звертається до представників ЗМІ з вимогою використовувати при підготовці публікацій лише перевірену інформацію та не поширювати суб’єктивні необґрунтовані факти, а також уточнювати інформацію або надавати суду можливість уточнювати інформацію, яка відповідає дійсності.  

Прес-служба суду закликає ЗМІ, які поширили недостовірну інформацію, видалити ці публікації або змінити їх на дійсні.

 

За повідомленням прес-служби суду