Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оскарження Порядку підвищення кваліфікації адвокатів: до ОАСК надійшов ще один позов

26 вересня 2019, 15:11

До Окружного адміністративного суду міста Києва продовжують надходити позови щодо оскарження Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України. Наразі позивач просить суд визнати протиправними дії Національної асоціації адвокатів України щодо підготовки, розроблення, аналізу, оприлюднення проекту даного Порядку, проведення його правової експертизи Мін’юстом, а також оприлюднення рішень Ради адвокатів  України, якими був затверджений Порядок підвищення кваліфікації адвокатів України. Водночас, позивач просить суд скасувати відповідні рішення РАУ.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

Нагадаємо, раніше до суду надійшли позови у яких позивачі просять суд, як визнати протиправним та скасувати рішення Ради адвокатів України "Про затвердження Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України у новій редакції", так і визнати протиправними та нечинними певні пункти  Порядку.

За даними позовами суд відкрив провадження в адміністративних справах, які розглядатимуться в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.  

 

За повідомленням прес-служби суду