Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив в задоволенні апеляційної скарги у справі про терористичний акт біля Палацу спорту у Харкові

03 грудня 2019, 16:39

Колегія суддів Харківського апеляційного суду відмовила в задоволенні апеляційної скарги одного з обвинувачених у теракті біля Палацу Спорту у місті Харкові, залишивши ухвалу суду першої інстанції про продовження дії запобіжного заходу без змін.

В апеляційній скарзі обвинувачений Т. просив скасувати ухвалу районного суду про продовження дії запобіжного заходу та визнати її незаконною.    

Нагадуємо, ухвалою Фрунзенського районного суду міста Харкова від 30 жовтня 2019 року трьом обвинуваченим було продовжено дію запобіжного заходу до 27 грудня 2019 року та відмовлено в задоволенні клопотань обвинувачених про зміну та скасування запобіжних заходів.  

За обставинами подій, які ставляться у провину, 22 лютого 2015 року під час проведення ходи біля Палацу спорту у Харкові стався вибух, в результаті якого загинули дві людини та було поранено 11 осіб. Згодом двоє померли в лікарні. За фактом вибуху органом досудового розслідування порушено кримінальну справу за статтею 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Обвинувачення пред'явлено у вчиненні терористичного акту та незаконному поводженні зі зброєю, боєвими припасами або вибуховими речовинами (частина третя статті 258, частина перша статті 263 Кримінального кодексу України).

Головуючий у справі – суддя Петро Гришин.

Судді колегії – Олена Грошева, Володимир Протасов.

З мотивами постановленої колегією суддів ухвали можливо ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень України після складання повного тексту. 

Єдиний унікальний номер справи № 645/3612/15.

 

За повідомленням прес-служби суду