Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарано листоношу, який розтратив пенсії, - ухвалено вирок суду

11 грудня 2019, 10:19

28 листопада 2019 року набрав законної сили вирок Кельменецького районного суду стосовно листоноші ЦВПЗ Кельменці Чернівецької дирекції ПАТ «Укрпошта»у серпні 2019 року замість виплати пенсій та інших соціальних виплат розтратив грошові кошти, які були йому ввірені, у розмірі 46984,61 грн., на власний розсуд.

Сам листоноша надав суду пояснення, що дійсно у відділенні   ПАТ «Укрпошта» отримав грошові кошти в сумі 110449.05 грн., які  були призначені для виплат пенсій та соціальних виплат. Проте в подальшому вирішив всю суму не доставляти і залишити собі. Після цього він випив алкоголь та вважав, що все минеться. Наступного дня чоловік усвідомив, що накоїв, і не вийшов на роботу, кошти не повернув. У сужі зазначив, що про вчинене щиро жалкує та розкаюється. Він проходить військову службу та отримує заробітну плату, тому намагатиметься якнайшвидше погасити заборгованість.

При призначенні обвинуваченому Н. покарання суд враховував, що злочин середньої тяжкості, особу обвинуваченого, який позитивно характеризувався за місцем проживання, відсутність обставин, що обтяжують покарання, обставини, що пом’якшують покарання - щире розкаяння у вчиненому та активне сприяння розкриттю злочину, часткове відшкодування завданих збитків. Обставиною, що пом'якшує покарання суд відповідно до частини другої статті 66 Кримінального кодексу України визнав повне визнання своєї вини, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Цивільний позов Акціонерного товариства «Укрпошта» судом задоволено  повністю та з обвинуваченого Н.  стягнуто на користь Акціонерного товариства «Укрпошта» в особі Чернівецької дирекції АТ «Укрпошта» - 43984,61 гривень матеріальних збитків, оскільки 3000 гривень він сплатив добровільно.

Так, Кельменецький районний  суд Чернівецької області, визнав винним громадянина Н. у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 191 Кримінального кодексу України та призначив  йому покарання у виді штрафу в розмірі 850 гривень та задоволив цивільний позов  АТ «Укрпошта» на суму 43984,61 грн.

 

За повідомленням прес-служби суду