Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Північний апеляційний господарський суд приєднався до Всеукраїнської акції для школярів «Урок справедливості»

11 грудня 2019, 14:14

11 грудня 2019 року керівник апарату Північного апеляційного господарського суду Ольга Пасічник провела для учнів п’ятого класу Навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І-ІІ ступенів – ліцей» № 157 «Урок Справедливості» в межах Всеукраїнської акції з підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів та шкільного фестивалю «Освітній хакатон 2019».

На заході школярі дізналися про основну мету та значення суду в суспільстві, а також мали можливість отримати відповіді на всі питання про діяльність суду та здійснення судочинства.

Учні, також, переглянули мультфільм про судовий процес під назвою «Слон проти Жирафи», під час перегляду якого кожен мав змогу випробувати себе у ролі судді та справедливо вирішити спір між звірами з мультфільму.

 

 

  

  

 

Діти жваво обговорювали мультиплікаційну суперечку, висловлювали власні думки, як слід справедливо розсудити Слона та Жирафа. Врешті, всі дійшли висновку, що необхідно враховувати позиції обох сторін, адже всі мають рівні права та не можуть обмежувати права інших, а всі суперечки слід вирішувати мирно та чесно.

 

  

 

Висловлюємо подяку за ініціативу з організації та підтримки Всеукраїнської акції для школярів Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, Клубу «Справедливці» та Програмі Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Учням 5-А класу та класному керівнику Світлані Давидюк Ліцею № 157 дякуємо за активну участь.

За повідомленням прес-служби суду