Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначив міру запобіжного заходу підозрюваному у зґвалтуванні та убивстві дитини в Косівському районі

20 червня 2023, 13:21

20 червня 2023 року до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області для визначення міри запобіжного заходу було доставлено раніше судимого мешканця Косівського району, якого обґрунтовано підозрюють у вчинені злочинів, передбачених п. 2, п. 10, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство поєднане зі зґвалтуванням).

Під час судового засідання судом було встановлено, що 18 червня 2023 року підозрюваний після вживання алкогольних напоїв, заманив свою малолітню племінницю до чагарників у селищі Кути і там її зґвалтував, а потім задушив. Після скоєного він із місця вчинення злочину утік. Того ж дня підозрюваний був затриманий працівниками правоохоронних органів.

В судовому засіданні сторона обвинувачення просила суд застосувати щодо підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проти цього не заперечував ні потерпілий, а ні його захисник.

Ознайомившись із матеріалами справи та дослідивши надані докази, Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області постановив застосувати до підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Враховуючи важкість злочину і той факт, що підозрюваний раніше вже був судимий, альтернативну міру запобіжного заходу у вигляді грошової застави, суд не визначав.