Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду провели "Урок справедливості" для вихованців дитячого будинку-інтернат

22 червня 2023, 08:25

20 червня 2023 року працівники Дніпропетровського окружного адміністративного суду відвідали Дніпропетровський дитячий будинок-інтернат для дітей з ДЦП, аби поспілкуватися з вихованцями цього закладу на тему правосуддя та медіації, в доступній формі розповісти дітям про принципи справедливості, мирного вирішення спорів та передати вітання, гостинці та смаколики від всього колективу суддів.

Захід організували за дорученням голови суду Андрія Коренева та провели з нагоди Днів адміністративної юстиції України. В рамках заходу судді Василь Ільков та Олег Ляшко для вихованців закладу провели «Урок справедливості», під час якого дітям був продемонстрований мультфільм про суд «Слон проти Жирафи». Після перегляду якого діти мали можливість висловити свої аргументи щодо шляхів мирного та справедливого вирішення спору між казковими героями.

 

Також під час дискусії судді запропонували дітям вирішити спір між командами шляхом медіації. Так, за результатами медіації була складена угода між групою «Слона» та групою «Жирафи».

По завершенню діти поділилися своїми враженнями, а керівництво закладу висловило подяку та сподівання на подальші зустрічі.