Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Восьмому ААС з нагоди Днів адмінюстиції

05 липня 2023, 11:08

3 липня 2023 року з нагоди відзначення Днів адміністративної юстиції в Україні, Восьмий ААС відкрив свої двері для студентів юридичного факультету провідного львівського вишу – Львівського національного університету імені Івана Франка.

Цей захід відбувся на виконання Плану заходів щодо відзначення Днів адміністративної юстиції України у Восьмому ААС, що затверджений наказом голови Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19 червня 2023 року №25.

В рамках Дня відкритих дверей відбулася екскурсія приміщенням суду, яку провів помічник голови суду Руслан Костюк, під час якої студенти довідалися про історію суду та будівлі в якій він розміщений, дізналися про основні завдання, місію та функції, що стоять перед судом, а також ознайомилися з роботою основних структурних підрозділів суду – відділом забезпечення роботи першої судової палати та відділом документального забезпечення-канцелярія.

На завершення екскурсії студенти прослухали лекцію «Суддівська мантія як символ судової влади» та відвідали один із залів судових засідань, де дізналися про учасників справи та судового процесу, їх права та обов’язки, ознайомилися з процесом проведення судового засідання, а також дізналися про роботу «Електронного суду».

06 липня 2005 року Верховна Рада України прийняла Кодекс адміністративного судочинства України. У 2018 році збори суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду прийняли рішення щороку з 20 червня по 10 липня відзначати Дні адміністративної юстиції в Україні. Метою проведення Днів адміністративної юстиції є підвищення загального рівня правової культури, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування в них поваги до права, зміцнення авторитету судової влади та побудови правового діалогу між судовою гілкою влади та суспільством для покращення доступу до правосуддя.