Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВККС України провів онлайн-зустріч з донорами та виконавцями проєктів міжнародної допомоги у галузі верховенства права

06 липня 2023, 08:22

5 липня 2023 року в режимі онлайн відбулася зустріч Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Романа Ігнатова з представниками проєктів міжнародної допомоги у сфері верховенства права, організована за підтримки Програми USAID «Справедливість для всіх».

Захід присвячено обговоренню планів і пріоритетних напрямів діяльності Комісії на найближчу перспективу.

У своїй промові Голова Комісії відзначив важливу роль Програми USAID «Справедливість для всіх» в організації таких заходів, поінформував учасників про низку прийнятих Комісією рішень щодо формування Громадської ради доброчесності, продовження кваліфікаційного оцінювання близько 2 000 суддів, завершення інших конкурсних процедур.

«Сьогодні, 5 липня 2023 року, згідно з частиною десятою статті 87 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» на вебсайті Комісії оприлюднено оголошення про скликання зборів представників громадських об’єднань. Для участі у зборах громадські об’єднання у п’ятнадцятиденний строк з дня оприлюднення оголошення, тобто до 20 липня 2023 року включно, подають документи, що передбачені  частиною тринадцятою статті 87 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», – зазначив Роман Ігнатов.

Стосовно майбутньої співпраці з ГРД Голова Комісії наголосив, що формування Громадської ради доброчесності має вирішальне значення для забезпечення відкритості та прозорості майбутніх процедур і Комісія зацікавлена в налагодженні ефективної комунікації, що позитивно позначиться на рівні довіри громадянського суспільства до процесів, які відбуватимуться в Комісії.

«В сучасних умовах це є надважливим і дуже складним завданням, але ми готові подолати ймовірні перешкоди й закликати представників громадянського суспільства – майбутніх членів Громадської ради доброчесності до співпраці й конструктивного діалогу заради досягнення спільної мети», – підкреслив очільник Комісії.  

Йшлося також про забезпечення інформаційної безпеки та належне функціонування інфраструктури локальної мережі, комп’ютерного та серверного обладнання в Комісії. 

Учасники зустрічі привітали новообраний склад ВККС України, зазначивши, що це вагомий крок України як кандидата на вступ до Європейського Союзу, який сприятиме прискоренню європейської та євроатлантичної інтеграції України.

 

Довідково:

Програма USAID «Справедливість для всіх» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) працює в Україні з жовтня 2021 року.

Програма USAID «Справедливість для всіх» реалізується з метою просувати ідею справедливості для всіх через зміцнення системи правосуддя, послуг у сфері юстиції та залучення суспільства, щоб забезпечити адекватне реагування на правові проблеми та потреби українців у правосудді.

Програма USAID «Справедливість для всіх» ґрунтує свою діяльність на здобутках Програми USAID «Нове правосуддя» і проєктів USAID «Справедливе правосуддя» й «Україна: верховенство права» та використає їх досягнення для координації тісної співпраці з українськими партнерами, проєктами USAID та Уряду США й іншими міжнародними донорськими організаціями в Україні.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України