Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП надала згоду на утримання під вартою судді Світлани Федорець

06 липня 2023, 09:00

5 липня 2023 року Вища рада правосуддя задовольнила подання виконувача обов’язків Генерального прокурора Олексія Хоменка та надала згоду на утримання під вартою судді Якимівського районного суду Запорізької області Світлани Федорець, відрядженої до Звенигородського районного суду Черкаської області.

Федорець С.В. на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру за частиною третьою статті 436-2 Кримінального кодексу України за такі дії, як виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою, за що передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вища рада правосуддя вважає, що мотиви, наведені в поданні, є обґрунтованими, підтверджуються наданими матеріалами, які містять конкретні факти та докази, що можуть свідчити про вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України. Подання відповідає вимогам закону, містить обґрунтування необхідності застосування до судді такого запобіжного заходу, як утримання під вартою.

Вища рада правосуддя