Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З початку 2023 року співробітники Служби судової охорони не дозволили пронести до установ судової влади близько 90 тисяч заборонених предметів

06 липня 2023, 14:20

Служба судової охорони продовжує безперервне забезпечення охорони об’єктів правосуддя, безпеку всіх учасників судового процесу та підтримує громадський порядок під час проведення судових засідань. Активні бойові дії відображаються в негативній статистиці щодо замінувань та інцидентів, пов’язаних зі спробами пронесенням на територію судових установ заборонених предметів.

За перше півріччя 2023 року надійшло понад 3 000 повідомлень про можливі замінування судів, органів та установ системи правосуддя. Найбільша кількість повідомлень надійшла з регіонів, наближених до лінії зіткнення (Дніпропетровська та Харківська області), а також у м. Києві, Київській, Одеській та Львівській областях. До заходів з оперативного реагування на повідомлення про замінування за весь період часу було задіяно понад 7 000 співробітників Служби судової охорони у взаємодії зі співробітниками Національної поліції України, Національної гвардії України, ДСНС України та іншими органами правопорядку.

За цей же період Службою судової охорони було попереджено пронесення на територію судових установ майже 90 000 небезпечних предметів, заборонених для принесення. При цьому, понад 50 % від усіх виявлених співробітниками Служби небезпечних предметів перепадає на області, де ведуться активні бойові дії, а також м. Київ та Київську область.

Служба судової охорони сьогодні продовжує шукати нові шляхи організації забезпечення безпеки роботи судів. Незважаючи на неповне комплектування штатного персоналу, яке складає лише половину від потреби, що пов’язана, насамперед з недостанім фінансуванням, Служба судової охорони докладає усіх зусиль для безперервного та належного правосуддя, яке повинно продовжуватись незалежно від зовнішніх негативних факторів для працівників суду, учасників судового процесу та відвідувачів судових установ.

 

 

 

 

Служба судової охорони