Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП повернула подання про утримання під вартою Віталія Снегірьова, повноваження якого як судді припинилися у 2020 році

10 липня 2023, 16:48

10 липня 2023 року Вища рада правосуддя, розглянувши подання заступника Генерального прокурора Антона Войтенка про надання згоди на утримання під вартою судді Брянківського міського суду Луганської області Снегірьова В.А., вирішила повернути це подання, оскільки повноваження Снегірьова В.А. як судді припинилися з дня отримання ним громадянства рф, а саме 13 липня 2020 року.

Як зазначено у поданні, Снегірьову В.А. на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру за частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України за такі дії, як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах, за що передбачено покарання від п'яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вища рада правосуддя наголосила, що відповідно до пункту 2 частини сьомої статті 126 Конституції України, частини першої, пункту 1 частини другої статті 121 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» повноваження судді припиняються в разі припинення громадянства України або набуття суддею громадянства іншої держави.

Отже, повноваження судді Снегірьова В.А. припинилися з дня отримання ним громадянства рф, а саме 13 липня 2020 року.

Подання заступника Генерального прокурора про утримання судді Брянківського міського суду Луганської області Снегірьова В.А. в межах кримінального провадження не може бути розглянуто Вищою радою правосуддя та підлягає поверненню.

Вища рада правосуддя