Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новопризначений заступник Голови ДСА України з питань цифрового розвитку розпочав роботу

13 березня 2024, 12:14
В Державній судовій адміністрації України став до роботи новопризначений заступник Голови ДСА з питань цифрового розвитку Леонід Сапельніков.
 
13 березня 2024 року Леонід Сапельніков склав Присягу державного службовця та взявся до виконання своїх трудових обов’язків.
 
Варто вказати, що 12 березня 2024 року Вища рада правосуддя вирішила призначити Сапельнікова Леоніда Віталійовича на посаду заступника Голови Державної судової адміністрації України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації із 13 березня 2024 року без конкурсного відбору, тимчасово, за строковим трудовим договором на строк не більше 12 місяців із дня прийняття чи скасування воєнного стану або до призначення на цю посаду переможця конкурсу.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя рішенням від 19 жовтня 2023 року оголосила про наявність вакантної посади заступника Голови Державної судової адміністрації України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, а також затвердила та оприлюднила Умови для зайняття вказаної вакантної посади.

До секретаріату ВРП надійшли документи від 15 кандидатів на посаду заступника Голови ДСА України. Ці документи були передані на розгляд постійної комісії Вищої ради правосуддя з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, яка перевірила їх на наявність у кандидатів належної освіти, трудового стажу, релевантного досвіду та навичок з управління та запровадження проєктів, що відповідають рівню ЄСІТС, відсутність інформації, що ставить під сумнів їх доброчесність.

До роботи постійної комісії з правом дорадчого голосу та надання консультативної допомоги були залучені фахівці, які тривалий час сприяють Вищій раді правосуддя у питанні розбудови ЄСІТС: представники Проєкту ЄС «Право-Justice», Програми USAID «Справедливість для всіх», Міністерства цифрової трансформації України, Ради суддів України, народні депутати України, які є членами Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

За результатами проведення співбесід комісія визначилася з кандидатами, щодо яких внесла Вищій раді правосуддя пропозиції про призначення на вакантну посаду заступника Голови ДСА України, відповідального за питання цифрового розвитку, – Леонід Сапельніков і Мартин Герасим.

Після проведення співбесіди з кандидатами під час засідання ВРП 12 березня 2024 року на вказану посаду призначено Сапельнікова Леоніда Віталійовича.

Сапельніков Леонід Віталійович має понад 20 років досвіду роботи в різних IT-компаніях та на керівних посадах в IT-управліннях.

Зокрема, Леонід Сапельніков брав участь у проведенні технічного аудиту: ЄСІТС – підсистем «Електронний кабінет», «Електронний суд», «Відеоконференцзв’язок»; вебпорталу «Судова влада України», Єдиного державного реєстру судових рішень, систем документообігу загальних та спеціалізованих судів.

Кандидат відповідає вимогам, які відповідно до закону висуваються до державних службовців категорії «А».

За інформацією Вищої ради правосуддя та Державної судової адміністрації України