Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив громадянина, обвинуваченого у здійсненні колабораційної діяльності

20 березня 2024, 15:42

20 березня 2024 року за правилами спеціального судового провадження, Васильківський районний суд Дніпропетровської області ухвалив вирок заочно за відсутності обвинуваченого щодо громадянина П., обвинуваченого у скоєнні колабораційної діяльності за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

Відповідно до вироку суду, громадянин П., перебуваючи на території смт. Новопсков Старобільского району Луганської області, погоджуючись на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора рф та представників незаконних збройних формувань так званої «лнр», умисно, добровільно зайняв посаду «начальника відділу забезпечення життєдіяльності с. Кам’янка адміністрації Новопсковського району луганської народної республіки».

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах на строк 13 років з конфіскацією усього належного йому майна на користь держави.

На даний час вирок не набрав законної сили.