Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд відхилив прохання визначити розмір застави депутату Сокирянської міської ради Дністровського району, якого підозрюють у вчиненні смертельної ДТП

09 квітня 2024, 13:19

Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду залишила без змін ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці про обрання відносно посадовця запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 28 травня 2024 року.

Апеляційну скаргу захисника підозрюваного, який просив скасувати ухвалу суду І інстанції та застосувати альтернативний запобіжний захід із визначенням розміру застави, суд залишив без задоволення.

За версією слідства, 29 березня, близько 20.00 год., підозрюваний, керуючи автомобілем, рухався в м. Сокиряни Дністровського району в напрямку с. Коболчин. Перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння, він здійснив наїзд на місцеву мешканку, яка йшла з велосипедом, обладнаним світловідбивальними елементами, вздовж лівого краю проїзної частини дороги назустріч автомобілю. Після скоєння дорожньо-транспортної пригоди водій не зупинився, не намагався надати першочергову допомогу потерпілій та не викликав екстрену медичну допомогу, а втік. Жінка від отриманих травм померла на місці події.

30 березня водія затримали, і в той же день йому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого») та ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України («Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані»).

Наразі триває досудове розслідування.

Ухвала Чернівецького апеляційного суду набрала законної сили з моменту її проголошення, є остаточною і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.