Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя звернула увагу Генеральної прокуратури України на дотримання приписів статті 19 Конституції України, статті 214 Кримінального процесуального кодексу України

16 листопада 2017, 12:59

14 листопада 2017 року Вища рада правосуддя  розглянула повідомлення судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова А.А. про втручання громадян, голови Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Литвиненка І.Ю. та судді цього суду Шевцевої Т.В. в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Суддя Леонов А.А. зазначив, що в його провадженні перебуває кримінальна справа за обвинуваченням особи за частинами третьою, четвертою статті 358 Кримінального кодексу України,  до якої мають інтерес окремі фізичні особи, які під час судових засідань проявляли неповагу до суду, що призводило до зриву судових засідань. У зв’язку з такими діями вказаних осіб було складено протоколи про адміністративні правопорушення за частиною першою статті 185-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

18 жовтня 2016 року голова Бабушкінського районного суду    Литвиненко І.Ю. провів оперативну нараду із суддями цього суду, зачитав заяви вказаних осіб, у яких вони надали неправдиву інформацію щодо судді Леонова А.А., його матері, та  повідомив, що буде звертатися до відповідних органів.

Суддя Леонов А.А. стверджує, що такі дії були спрямовані на схилення його  до ухвалення певного судового рішення у кримінальному провадженні.

Вищою радою правосуддя встановлено, що за результатами розгляду повідомлення судді Леонова А.А. про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя прокуратурою Дніпропетровської області надано оцінку повідомленню судді щодо наявності ознак злочину та відмовлено у внесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, про що поінформовано суддю Леонова А.А.

Враховуючи викладені обставини,Вища рада правосуддя ухвалила звернути увагу Генеральної прокуратури України на дотримання приписів статті 19 Конституції України, статті 214 Кримінального процесуального кодексу України щодо обов’язку повноважних органів здійснювати фіксацію наданих відомостей про кримінальне правопорушення.

 Прес-центр судової влади України