Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розміщено рішення ради суддів адміністративних судів

18 липня 2013, 11:58

   На сторінці ради суддів адміністративних судів веб-порталу судової влади України розміщено рішення Ради, засідання якої відбулося 12 липня 2013 року.
   Як вже повідомлялося, на засіданні обговорено результати розгляду звернення ради суддів адміністративних судів щодо фінансування окружних та апеляційних адміністративних судів (рішення ради суддів від 26.04.2013 № 50). Зокрема, голова ради суддів адміністративних судів Микола Кобилянський поінформував присутніх про відповідь Міністерства фінансів України на звернення Ради із порушеного питання.
   Разом з тим, варто зауважити, що фінансування видатків на оплату праці суддів та працівників апаратів судів здійснюється виключно за рахунок загального фонду Державного бюджету України на поточний рік.
   Кошти, що надходять до спеціального фонду держбюджету за рахунок сплати судового збору відповідно до статті 9 Закону України «Про судовий збір», спрямовуються на забезпечення здійснення правосуддя, зміцнення матеріально-технічної бази судів, включаючи  створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційної системи, веб-порталу судової влади, комп'ютерних локальних мереж, сучасних систем фіксування судового процесу, придбання та обслуговування комп'ютерної і копіювально-розмножувальної техніки, впровадження електронного цифрового підпису.
   Водночас, Рахунковою палатою України, яка, відповідно до повноважень, у ході виконання Державного бюджету України контролює повноту і своєчасність грошових надходжень,  фактичне  витрачання  бюджетних асигнувань, порівняно із затвердженими показниками Державного бюджету України, виявляє відхилення та порушення, аналізує їх, вносить пропозиції щодо їх усунення, у своєму Акті наголошено на необхідності використання коштів спеціального фонду держбюджету на фінансування забезпечення здійснення правосуддя і неможливості спрямування коштів від справляння судового збору на оплату праці працівників апаратів судів.