Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інтерв'ю голови ради суддів загальних судів Інни Отрош газеті "Закон і Бізнес"

22 липня 2013, 17:14

 

   В своєму інтерв‘ю голова Печерського районного суду м.Києва, голова ради суддів загальних судів розповіла про роботу ради суддів загальних судів у І півріччі 2013 року. За словами Інни Отрош РСЗС дещо змінила акценти своєї діяльності, і її робота за останнє півріччя була спрямована не лише на здійснення контролю за роботою судів загальної юрисдикції та вирішення питань їх організаційно-матеріального забезпечення, а також на сприяння підвищенню прозорості функціонування судової влади, висвітлення на офіційному сайті РСЗС її діяльності у зміцненні суддівського самоврядування.
   За словами Інни Отрош, протягом звітного періоду РСЗС активно працювала над вирішенням кадрових питань, дуже суворо підходячи до питання добору кандидатів. «Особисте спілкування є не менш важливим для прийняття кадрових рішень, ніж вивчення документів кандидата. Тут оцінюється все: і зовнішній вигляд, і вміння говорити, переконувати, правильно володіти мімікою, жестами, справляти загальне позитивне враження. Звертаємо увагу й на дотримання кандидатами ділового етикету, суддівської етики, адже в разі обрання ці особи стануть прикладом для всього колективу».
   «Якщо керівник — хороший господар, то, попри існування дійсно об’єктивних труднощів у фінансуванні судової системи, йому вдається максимально забезпечити очолювану ним установу всім необхідним для повноцінної роботи. Саме таких керівників — хазяйновитих, відповідальних, небайдужих — потребує судова система й не лише вона.»
   Окремим великим напрямком роботи РСЗС є забезпечення інформаційної відкритості діяльності загальних судів, підвищення рівня довіри громадян до правосуддя, зміцнення авторитету судової влади. 
Інна Отрош: «Інформаційна відкритість — це запорука підвищення рівня довіри громадян до правосуддя та зміцнення авторитету судової влади. Ми прагнемо якомога повніше й об’єктивніше повідомляти про свою діяльність громадськості, адже саме закритість і недомовки породжують зайві чутки й небилиці. Звісно, в наш час найбільш затребуваним та оперативним каналом інформації є Інтернет. Саме тому ми намагаємося приділити найбільшу увагу інформуванню про діяльність суду саме у Всесвітній мережі. Питання повноцінного наповнення офіційних веб-сторінок дійсно до кінця ще не вирішене. Дехто з керівників більше переймається цим напрямом роботи, хтось — менше. Одне можна сказати з упевненістю: суди поступово освоюють Інтернет, і згодом усю необхідну інформацію ми будемо бачити на їхніх офіційних сторінках. Це — об’єктивна вимога часу й уникнути технічного прогресу та інформатизації, повірте, не вдасться жодному керівнику. 
   Наша мета — не покарати, а зробити так, щоб усі суди дійсно почали регулярно наповнювати свої інтернет-сторінки необхідною для громадян інформацією. Переконана: кожен повинен мати змогу отримати в мережі Інтернет максимально повну інформацію про діяльність того чи іншого суду. Така вимога сьогодення, а не примха ради.»
 
   Детальніше з інтерв‘ю можна ознайомитись за посиланням: http://court.gov.ua/rszs/41631/