Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У місті Харкові відбулася презентація Концепції прямих зв’язків між суспільством і судовою владою

01 листопада 2017, 19:55

1 листопада 2017 року Вищою радою правосуддя, Комунікаційним комітетом системи правосуддя за підтримки Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» у місті Харкові проведено тренінг для голів судів Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей на тему «Презентація Концепції прямих зв’язків між суспільством і судовою владою та кращого досвіду судів із впровадження прямих зв’язків між судами та суспільством».

Метою тренінгу стало ознайомлення з досвідом вітчизняних судів щодо взаємодії із громадськістю та ЗМІ і презентація Концепції прямих зв’язків між суспільством і судовою владою, схваленої у липні цього року спільним рішенням учасників Комунікаційного комітету системи правосуддя, створеного відповідно до Меморандуму про взаємодію та співпрацю представників системи правосуддя від 10 лютого 2017 року.

Найкращий досвід роботи судів та судових установ у сфері комунікації презентували лідери судової комунікації: Тетяна Суярко, член Ради суддів України, суддя господарського суду Харківської області, автор Концепції; Оксана Лисенко, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, керівник Прес-центру судової влади України; Віталій Кузьмишин, голова Вінницького апеляційного адміністративного суду; Ганна Шелєхова, голова Зарічного районного суду міста Суми; Леся Федорак, голова Гребінківського районного суду Полтавської області; Світлана Яковлєва, суддя-спікер апеляційного суду Кіровоградської області; Анатолій Марцинкевич, голова апеляційного суду Хмельницької області; Наталя Совва, прес-секретар апеляційного суду Хмельницької області; Ірина Паламарчук, заступник начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, заступник керівника Прес-центру судової влади України.

Учасники тренінгу отримали практичні поради щодо реалізації зазначеної Концепції, комунікації в умовах кризової ситуації, а також рекомендацій Прес-центру судової влади України щодо роботи з інформацією в судах, методики роботи з різними віковими групами молоді, досвіду розробки модельних судових засідань, використання медіа-ресурсів (радіо, телебачення, соціальних мереж тощо) для популяризації роботи суду, розроблення комунікаційної стратегії та комунікаційних планів у судах.

Під час тренінгу очільники судів мали нагоду обговорити поточні та проблемні питання комунікації й отримати консультації щодо їх вирішення.

«Першими до участі у тренінгу ми запросили керівників судових установ, оскільки вважаємо, що саме від їхньої лідерської ролі залежить реалізація Концепції прямих зв’язків між судовою установою та суспільством. Сподіваємося, що успіхи їхніх колег − голів судів, які вже успішно комунікують із суспільством, надихнуть на розроблення та втілення власних проектів», − зауважила О.Лисенко. Загалом тренінги відбудуться протягом листопада цього року у п’яти містах України: Харкові, Львові, Києві, Одесі та Дніпрі. Учасники тренінгу отримають розроблені спікерами методичні рекомендації з реалізації Концепції. Згодом матеріали будуть доступні для завантаження і на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя.

 Прес-центр судової влади України