Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Припинено відставку Могильного О.П., Шарапи В.М., Шевченко Т.В. у зв’язку з призначенням їх на посади суддів Верховного Суду

23 листопада 2017, 17:06

 

Вища рада правосуддя 23 листопада 2017 року розглянула питання про припинення відставки суддів Могильного Олега Павловича, Шарапи Василя Миколайовича, Шевченко Тетяни Валентинівни у зв’язку з призначенням їх на посади суддів Верховного Суду.

Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, поінформував, що відповідно до статті 145 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» однією з підстав для припинення відставки судді є повторне призначення його на посаду. Рішення про припинення відставки судді приймається Вищою радою правосуддя.

Шарапа Василь Миколайович постановою Верховної Ради України від 2 листопада 2006 року обраний суддею Рівненського окружного адміністративного суду безстроково, а постановою Верховної Ради України від 22 вересня 2016 року його звільнено з посади судді цього суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

Могильний Олег Павлович постановою Верховної Ради України від 23 травня 2013 року обраний на посаду судді апеляційного суду Кіровоградської області безстроково, а постановою Верховної Ради України від 25 грудня 2014 року його звільнено з посади судді цього суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

Шевченко Тетяна Валентинівна постановою Верховної Ради України від 15 грудня 2005 року обрана суддею Верховного Суду України, а постановою Верховної Ради України від 21 жовтня 2010 року її звільнено з посади судді цього суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

Указом Президента України від 10 листопада 2017 року Шарапу Василя Миколайовича призначено на посаду судді Верховного Суду у Касаційний адміністративний суд, Могильного Олега Павловича та Шевченко Тетяну Валентинівну – на посади суддів Верховного Суду у Касаційний кримінальний суд.

Вища рада правосуддя ухвалила припинити відставку Могильного Олега Павловича, Шевченко Тетяни Валентинівни у зв’язку з призначенням їх на посади суддів Верховного Суду у Касаційний кримінальний суд; припинити відставку Шарапи Василя Миколайовича у зв’язку з призначенням його на посаду судді Верховного Суду у Касаційний адміністративний суд; копії рішень направити до Пенсійного фонду України, який забезпечує виплату щомісячного грошового утримання судді у відставці.

Джерело

За повідомленням ВРП