Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підписано договір щодо пілотного проекту із встановлення в судах інформаційно-платіжних терміналів

26 травня 2014, 18:28

26 травня 2014 року відбулася робоча зустріч Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка з Керівником Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя" Девідом Воном. Також у зустрічі взяли участь: Генеральний директор Державного підприємства "Інформаційні судові системи" Віталій Живаєв, співробітники ДСА України та спеціалісти Проекту.

Зеновій Холоднюк запропонував розробити новий план співробітництва з Проектом "Справедливе правосуддя" до вересня 2016 року, а також зауважив, що співпраця повинна стати тіснішою і продуктивнішою.  

Керівник Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя" Девід Вон привітав Зеновія Холоднюка із призначенням на посаду та поінформував про стан реалізації запланованих заходів, що визначені в протоколі про співпрацю між Державною судовою адміністрацією України та проектом міжнародної технічної допомоги «Справедлива, незалежна та відповідальна судова влада України» (скорочена назва – Проект USAID «Справедливе правосуддя») від 30 жовтня 2013 року. 

Учасники зустрічі обговорили пріоритети та робочі питання подальшої співпраці, зокрема щодо: дослідження з питань навантаження на суддів, стандартів приміщень судів, стану документообігу в судах, ведення судової статистики, оплати судового збору, використання карток громадянського звітування, доступу до суду осіб з обмеженими фізичними можливостями, підвищення кваліфікації працівників апаратів судів та інше.

Наприкінці зустрічі підписано тристоронній договір стосовно впровадження пілотного проекту із встановлення в судах інформаційно-платіжних терміналів. Згідно з договором до вересня поточного року в судах буде встановлено 42 інформаційно-платіжних термінали, які дозволять відвідувачам судів отримати інформацію щодо списку призначених до розгляду справ, іншу корисну інформацію, а також сплатити судовий збір.