Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Львівської області повернув у комунальну власність міста укриття

15 червня 2023, 15:40

Господарський суд Львівської області розглянув справу за позовом керівника Галицької окружної прокуратури міста Львова в інтересах держави в особі Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради до Громадської організації про розірвання договору оренди та повернення майна. Йдеться про розірвання договору оренди нерухомого комунального майна та повернення територіальній громаді приміщення, яке за своїм цільовим призначенням є захисною спорудою цивільного захисту (сховищем).

У вказаному рішенні суд встановив, що неправомірне використання відповідачем захисної споруди для службових потреб після введення воєнного стану свідчить про порушення інтересів держави, що полягає у порушенні майнових інтересів громади, внаслідок неможливості використання об’єкту цивільного захисту за його основним призначенням – укриття населення в умовах воєнного стану.

За результатами розгляду справи Господарський суд Львівської області задовольнив позов прокурора повністю і повернув у комунальну власність міста укриття.