Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканця Луганщини, який добровільно перейшов на бік ворога, засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна

16 червня 2023, 12:12

У Центральному районному суді м. Миколаєва постановлено вирок мешканцю Луганської області, обвинуваченому за частиною 2 статті 111 (Державна зрада), частиною 7 статті 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

У ході розгляду судом встановлено, що у серпні 2022 року, обвинувачений, який відбував покарання в одній з виправних колоній на частині тимчасово окупованої Луганської області добровільно уклав контракт про проходження військової служби на боці країни-агресора.

Надалі він проходив військову службу у складі підрозділу, що належить до регулярних формувань армії рф на різних ділянках фронту.

У жовтні 2022 року, перебуваючи на території Миколаївської області, він потрапив у полон.

У ході розгляду, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 111, частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України  в повному обсязі.

Суд визнав чоловіка винним та за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш сурового покарання більш суровим, призначив остаточне покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Центральний районний суд м. Миколаєва