Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На зустрічі з делегацією ВРП експерти Ради Європи запевнили у подальшій підтримці України

16 червня 2023, 15:32

16 червня 2023 року відбулась завершальна робоча зустріч делегації Вищої ради правосуддя на чолі з Головою ВРП Григорієм Усиком із експертами Ради Європи Герхардом Райснером (Австрія), Ніною Бенетто (Словенія), Лореною Бахмаєр-Вінтер (Іспанія), Мариною Наумовською-Мілевською (Північна Македонія), Романом Савчуком (Україна).

На початку експертної зустрічі Голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик окреслив поточну ситуацію в системі правосуддя, а також зупинився на окремих питаннях реформи в системі правосуддя. Йдеться, перед усім, про призначення 1 червня 2023 року повноважного складу ВККС України, проблеми створення Служби дисциплінарних інспекторів та діяльності Вищої ради правосуддя у 2023 році. Окремо Григорій Усик зупинився на впливі війни на систему правосуддя.

Міжнародні експерти висловили свою підтримку та захоплення Україною, а також наголосили, що готові продовжувати надавати свою експертну допомогу щодо удосконалення законодавства в сфері правосуддя. Зокрема, під час робочої зустрічі обговорювались питання: унеможливлення блокування роботи ВРП, оптимізації системи органів суддівського врядування та самоврядування в Україні, ролі громадськості при здійсненні добору суддів, вирішення питання відновлення дисциплінарної практики щодо суддів, окремі питання суддівської кар’єри та ін.

Голова ВРП у свою чергу подякував експертам Ради Європи за слова підтримки та багаторічну допомогу у сприянні в здійсненні судової реформи, а також виказав готовність до подальшої тісної співпраці на міжнародних та національних майданчиках.

Вища рада правосуддя