Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Верховного Суду Олександра Яновська взяла участь у 40-му пленарному засіданні CEPEJ

16 червня 2023, 15:48

Суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Олександра Яновська долучилася до роботи 40-го пленарного засідання Європейської комісії з питань ефективності правосуддя (CEPEJ) як член цього органу від України. Засідання CEPEJ проходило 15–16 червня 2023 року в Страсбурзі (Франція).

Відкриваючи роботу пленарного засідання CEPEJ, Директор з прав людини Генерального Директорату прав людини і верховенства права Ради Європи Крістоф Пуарель акцентував на негативному впливові на судову систему і всю економіку Європи та світу агресивної війни, що веде росія в Україні.

Під час засідання затвердили Звіт про діяльність CEPEJ за 2022 рік і розглянули напрацювання низки робочих груп. Зокрема, прийняли новий інструмент, розроблений робочою групою з управління судовим часом для того, щоб допомогти країнам скоротити кількість нерозглянутих судових справ. Також було презентовано нещодавно створений CEPEJ Ресурсний центр зі штучного інтелекту та кіберправосуддя, проаналізовано Керівні принципи щодо електронних судових аукціонів.

Верховний Суд