Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Арцизькому районному суді Одеської області було проведено "День відкритих дверей"

22 вересня 2017, 10:40

З метою покращення доступу до правосуддя в Україні та формування позитивного іміджу суду та судової влади в цілому, підвищення обізнаності молоді та громадян про діяльність судових органів 21 вересня 2017 року у Арцизькому районному суді Одеської області було проведено День відкритих дверей.

Учасниками заходу стали учні 11, 10 та 9 класів  Арцизького НВК школа-ліцей №4 на чолі з класним керівником Давиденко Надією Павлівною та соціальним педагогом Константиновою Зінаїдою Василівною.  

Розпочала зустріч голова Арцизького районного суду Одеської області Черевата Вероніка Іванівна, яка розповіла про про новації у законодавстві з питань судоустрою,   ознайомила з порядком проведення судових засідань та фіксуванням судового процессу, порядком проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв'язку. Суддя Варгаракі Сергій Михайлович розповів про адміністративну відповідальність неповнолітніх.

Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в КП Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково-статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Заступник керівника апарату  суду Фудулакі Н.В. та старший секретар суду Максимчук О.І. наглядно продемонстрували відвідувачам роботу КП Д-3. Також у доступній для дітей формі роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки  в суді.

Архіваріус суду Захарова Т.В. продемонструвала учням архів суду та   підшивки  рішень суду починаючи з 1947 року та розповіла про порядок  зберігання справ. Також учнями було оглянуто приміщення для конвою та камери для утримання підсудних.

На останок, голова суду Черевата В.І. та керівник апарату суду Попаз В.М. вручили учням пам’ятки для відвідувачів суду, побажали натхнення та успіхів у навчанні, а школярі, в свою чергу, висловили подяку керівництву суду за проведений захід.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду