Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Діяльність голови суду при виконанні представницьких функцій

26 вересня 2017, 17:53

26–27  вересня 2017 року в місті Кам’янці–Подільському Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів України з метою підвищення рівня кваліфікації голів судів Хмельницької області проводить інтерактивний семінар на тему: Комунікаційна діяльність голови суду при виконанні представницьких функцій.

Семінар відкрив проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко, який щиро подякував Національному суддівському інституту Канади за впровадження українсько–канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні та зауважив, що одним із компонентів Проекту є посилення незалежності судової влади та незалежності суддів на регіональному рівні шляхом зміцнення ролі та спроможності голів судів.

Вітальною промовою до учасників семінару звернулась директор групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Бренда Каппер,  яка зазначила, що судді під час заходу покращать свої навички організації роботи суду в ситуації підвищеного інтересу медіа до резонансних справ, будуть краще розуміти представницьку функцію голови суду і шляхи її ефективного виконання.

У семінару беруть участь директор Чернівецького регіонального відділення, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, суддя у відставці Анатолій Огородник, суддя, голова Апеляційного суду Хмельницької області Анатолій Марцинкевич, а також менеджер українсько–канадського Проекту підтримки судової реформи LL.M, кандидат юридичних наук Ігор Осика.

Для проведення заходу запрошено українських та канадських викладачів. З канадського боку запрошено голову Верховного Суду провінції Британської  Колумбії  Роберта Баумана, з українського – голову Комітету з питань комунікації (у тому числі ЗМІ) Ради суддів України  Олександра Сасевича та головного спеціаліста прес-центру судової влади України Ольгу Какауліну.

У ході семінару буде обговорено проблемні питання комунікації, що виникають у щоденній діяльності голів судів, взаємодію з представниками ЗМІ під час судових засідань із врахування статті 11 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, а також типові помилки при підготовці повідомлень для медіа та громадськості.

Повний текст програми семінару розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.

Джерело